Gasztro

Mandulás imádat

Különös név egy süteménynek, ugye? De már a recept elolvasása után is látszik a magyarázat. A mandulás imádatot csak imádni lehet. Kipróbálod velünk és a Dr. Oetkerrel?







 


 


 


Hozzávalók:





Mandulás díszítés:

• 100 g hámozatlan, egész mandula

Massza:
• 2 tojásfehérje (közepes méretű)
• 125 g porcukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 50 g liszt
• 200 g hámozott, darált mandula
• 2 evőkanál rózsavíz (bioboltból) vagy 2 evőkanál rum

Kenéshez:
• 1 tojássárgája (közepes méretű)
• 1 evőkanál víz


Elkészítés:

A mandulás díszítéshez a mandulákat egy edényben felöntjük vízzel (fedje el), felforraljuk, és kb. 3 percig forrni hagyjuk. A mandulákat egy szitába szedjük, és hideg vízzel lehűtjük, meghámozzuk, és egy teflonos serpenyőben kb. 3 perc alatt kiszárítjuk, majd lehűtjük és félbe vágjuk.

A masszához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy konyhai robotgéppel egymás után hozzákeverjük. A masszából mogyoró nagyságú golyókat formálunk, és három mandulát az oldalához nyomunk. A golyóknak kis csúcsot formálunk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és szobahőmérsékleten két órát száradni hagyjuk (ne fedjük le). Sütés előtt a tojássárgáját felverjük a vízzel, és a süteményeket megkenjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A süteményt egy sütőrácson hagyjuk megszilárdulni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top