Gasztro

Mazsolás négyszögek







 


 









Hozzávalók:


Gyúrt tészta:
• 2 evőkanál rum
• 125 g mazsola
• 250 g liszt
• 10 g kakaópor
• 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
• 125 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 100 g margarin
• 1 tojás (közepes méretű)
• 50 g megpucolt, darabolt mandula


Elkészítés:

A rumba beáztatjuk a mazsolát. A lisztben elvegyítjük a kakaóport és a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a mazsolát és a mandulát csak a legvégén keverjük bele), és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. Ha kész, a tésztát megfelezzük, és két négyszögletes rúddá (30 cm hosszú) formáljuk.

Betekerjük fóliába és legalább 5 órára (legjobb, ha egész éjszakára) hideg helyre tesszük. A rudakat ½ cm széles szeletekre vágjuk és a szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A süteményt a papírral együtt lehúzzuk a tepsiről, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top