nlc.hu
Gasztro
Szirupos sütemény

Szirupos sütemény

Szirupos? Nem, itt most nem lányregényekrõl van szó, bár azok ellen sincs különösebb kifogásunk. Itt most juharszirupos sütit süthetsz velünk. És igen, juharszirupot már lehet kapni! Jó keresgélést!








 

 





Hozzávalók:


Szirupos tészta:
• 250 g juharszirup
• 100 g barna cukor
• 250 ml (1/4 l) tej
• 350 g rozsliszt
• 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
• ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
• ½ teáskanál őrölt kardamom (bioboltból)
• 1 csapott teáskanál fahéj
• 25 g darabos kandiscukor


Elkészítés:

A szirupot, a cukrot és a tejet egy edényben közepes hőmérsékleten felmelegítjük (ne forraljuk fel), amíg minden feloldódik. A masszát hagyjuk kicsit lehűlni. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a fűszereket, a szirup-masszához adjuk és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. A tésztát két kizsírozott, belisztezett őzgerinc-formába (30 x 4 cm) öntjük, felszínüket elegyengetjük és a kandiscukorral megszórjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 130 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 110 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 1 – 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc

Sütés után a süteményt kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk megszilárdulni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top