nlc.hu
Gasztro
Tippek- a salátákhoz

Tippek- a salátákhoz





A saláták alapanyagát mindig formásan és lehetőleg egyforma szeletekre, kockákra, vagy metéltre vágjuk.


A főtt salátákat (burgonya, cékla, spárga stb.) roppanósra, félpuhára főzzük. 


A zöldsalátákra (fejes, endívia stb.), hogy ropogósak maradjanak, a dresszinget csak a tálalás előtt öntsük rá, vagy forgassuk meg benne. 






A salátákat – a zöldsaláták kivételével – tálalásuk előtt pár órával készítsük el, hogy a fűszerek az anyagokat jól átjárhassák.


Az összetett salátákat (hús és zöldségfélék, halak) könnyedén, óvatosan keverjük össze, a keveréshez fa-vagy műanyagkanalat használjunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top