Sokan már csak azért sem kezdenek hozzá a marhahús elkészítéséhez, mert annak idején azt hallották, hogy az bizony nem egyszerû feladat. De ne riadj vissza, kis odafigyeléssel menni fog!
Az angolosan sütendő hússzeleteket egyáltalán ne verjük ki, csak nyomkodjuk meg kézzel, hogy megsütve a közepe nyers és véres maradjon.
A félangolosra sütött húst, kissé verjük ki, hogy a közepe a sütés után félig nyers maradjon.
A jól kisütött bélszínt teljesen kiverjük és teljesen átsütjük. Nagyon vékonyra ebben az esetben se klopfoljuk ki, mert akkor sütés közben esetleg kiszárad.
Az angolos húsokba soha ne szúrjuk bele sütés közben a villát, mert az értékes húsnedvek eltávoznak. Mindig a sütővillával alányúlva, óvatosan fordítsuk meg.
A száraz pácoláshoz ízlés szerint egyéb fűszereket is használhatunk: kakukkfű, majoránna, fenyőmag, koriander.
A pörkölt- és tokányfélék puhára párolásánál szakaszosan alkalmazzuk a rövid lében párolást és pirítást.