Ürütokány mexikói módra
800 g csont nélküli ürülapocka
150 g füstölt szalonna
2 dl száraz fehérbor
200 g vöröshagyma
2 doboz chili bab
30 g fokhagyma
só, őrölt bors, chilipor vagy paprika
Elkészítése
Az ürühúst megmossuk, a vastagabb faggyút eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A füstölt szalonnát apró kockára daraboljuk. A szalonnát lábasba téve megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott ürühúst, sózzuk, borsozzuk, kissé megpirítjuk és a fehér borral felengedve fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Zsírjára visszapirítjuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a leszűrt chili babot, a paprikát és együtt készre pároljuk. Körete párolt rizs.
Florida koktél
Hozzávalók:
5 cl grapefruitlé
2,5 cl narancslé
2,5 cl citromlé
2 kávéskanál porcukor
Elkészítése:
Az összetevőket shakerben összerázzuk, long drinkes pohárban szervírozzuk.
Szódával feltöltjük.
Citromkarikával és koktélcseresznyével díszítjük.
Az italhoz szívószálat adunk.