Gasztro

Ürütokány mexikói módra és Florida koktél

A hét vége igazán megérdemel egy extra menüt, amely Bud Spencernek is a kedvence lehetne. És amíg elkészül a mexikói ürütokány, kortyolgassuk el az üdítõ Florida koktélt. Remek pénteki program!

Ürütokány mexikói módra

Hozzávalók

• 800 g csont nélküli ürülapocka
• 150 g füstölt szalonna
• 2 dl száraz fehérbor
• 200 g vöröshagyma
• 2 doboz chili bab
• 30 g fokhagyma
• só, őrölt bors, chilipor vagy paprika

Elkészítése

Az ürühúst megmossuk, a vastagabb faggyút eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A füstölt szalonnát apró kockára daraboljuk. A szalonnát lábasba téve megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott ürühúst, sózzuk, borsozzuk, kissé megpirítjuk és a fehér borral felengedve fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Zsírjára visszapirítjuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a leszűrt chili babot, a paprikát és együtt készre pároljuk. Körete párolt rizs.

Florida koktél

Hozzávalók:


• 5 cl grapefruitlé
• 2,5 cl narancslé
• 2,5 cl citromlé
• 2 kávéskanál porcukor

Elkészítése:

Az összetevőket shakerben összerázzuk, long drinkes pohárban szervírozzuk.
Szódával feltöltjük.
Citromkarikával és koktélcseresznyével díszítjük.
Az italhoz szívószálat adunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top