Gasztro

Gesztenyekrémleves és spagetti füstölt tarjával

Ha a jeges téli széltõl átfagyva valami forróra vágyunk, akkor irány a konyha! Melegítsük fel a porcikáinkat ezzel a gesztenyekrémlevessel, és utána a spenóttal, paprikával és joghurttal megbolondított tarjás spagettivel. Igazán könnyû elkészíteni!


Gesztenyekrémleves





Hozzávalók


• 50 dkg héjas gesztenye
• 2 evőkanál liszt
• 1 tojássárgája
• 5 dkg vaj
• 2 dl tejszín
• 1 dl édes fehérbor (muskotályos)
• 4 dkg cukor
• só


Elkészítése

A gesztenye héját hegyes késsel bevágjuk. Kuktába tesszük, felöntjük sós vízzel, és puhára főzzük. Meghámozzuk, burgonyanyomón vagy szitán áttörjük. Lábosba tesszük, vajat adunk hozzá, és 2 percig pároljuk. Meghintjük a liszttel, tovább kevergetjük, majd felöntjük a borral és egy pohár vízzel. Cukrot adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük. Csészékben tálaljuk.


Spagetti füstölt tarjával





Hozzávalók:


50 dkg spagetti
20 dkg vékonyan felszeletelt füstölt tarja
2 piros színű paprika
1 csokor petrezselyem
10 dkg spenót
1 fej lilahagyma
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál joghurt
fél kávéskanál őrölt kömény
1 evőkanál balzsamecet
5 dkg edami sajt
őrölt bors, só


A tarját sütőpapírba csomagoljuk, meleg sütőben, rácson megsütjük, és kihűtjük. A paprikákat gőzben 15 percig pároljuk, majd műanyag zacskóba tesszük, és 10 percig állni hagyjuk. A zacskóból kivesszük, meghámozzuk, magjaikat kikaparjuk, húsukat vékonyan felszeleteljük. A spagettit sós vízben kifőzzük. A zsázsát, a spenótot és a hagymát apróra vágjuk. Az olajat simára keverjük a joghurttal, a köménnyel és az ecettel, majd sóval, borssal ízesítjük. A spagettit összekeverjük a petrezselyemmel, a spenóttal, a hagymával, és a paprikával. Az ecetes szósszal meglocsoljuk, és tányérokra adagoljuk. A tarját a tetejére aprózzuk, erre szórjuk a kis darabokra vágott sajtot, és rögtön tálaljuk.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top