Gasztro

Angolos töltött kenyértekercs

Angolos ízek kenyérbe tekercselve. Ha nem szereted a rokfortot és a cheddart, mást is tehetsz bele. És aztán jöhet a vendégség, akár egy kis angolos teával!

Hozzávalók:





• 8 szelet sonka
• 20 dkg spenót
• 2 dkg vaj
• 75 dkg toast kenyér
• őrölt bors
• só

A sajtos besamelhez
• 3-3 dkg vaj és liszt
• 5 dl tej
• 20-20 dkg rokfort sajt és közepesen érett cheddar sajt
• Cayenne bors
• a forma kikenéséhez, vaj



Elkészítése:

A sonkáról a zsíros részeket levágjuk, a többi részt hosszú vékony csíkokra vágjuk. A spenótot közepes tűzön 5 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. Serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a vajat, és sóval, borssal ízesítjük. 5 percig pároljuk. Elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, és állandóan kevergetve beleszórjuk a lisztet. Újra tűzre tesszük, és tovább keverve lassanként hozzáöntjük a tejet. Borssal ízesítjük, és 5 perc alatt sűrűre főzzük.

A cheddar héját levágjuk, a cheddart kockákra vágjuk, majd a besamelbe keverjük, és 5 percig kislángon főzzük, végül a szétmorzsolt rokfortot is belekeverve fondü sűrűségűre főzzük. Kihűtjük.

A kenyér héját levágjuk, a belsejét hosszában 4 szeletre vágjuk, a sajtos besamellel megkenjük, majd a sonkacsíkokkal és spenóttal megszórjuk.

A megkent kenyérszeleteket óvatosan felcsavarjuk, ügyelve, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tekercseket vajjal kikent tepsibe rakjuk, és a forró sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, vastag karikákra vágjuk. Frissen tálaljuk.

Variáció
A cheddart helyettesíthetjük edami sajttal, a rokfortot goudával vagy mascarponéval.
Más-más ízű ételt kapunk, ha különböző sonkaféléket használunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top