Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg krémsajt
10 dkg trappista sajt
1 evőkanál tejföl
őrölt szerecsendió
metélőhagyma
pirospaprika
petrezselyem (finomra vágott)
dió (darált)
őrölt bors
só
néhány diógerezd
Elkészítése:
A krémsajtot, a habosra kevert vajat és a reszelt trappista sajtot összekeverjük, majd tejföllel lazítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval és metélőhagymával ízesítjük. Alaposan összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. A golyók egy részét pirospaprikában, a többit finomra vágott petrezselyemben, illetve darált dióban megforgatjuk, és tálalásig hideg helyen tároljuk. Tálaláskor megmaradt sült húst felkockázva alárakhatunk, de falatnyi kenyérkockákra, vagy uborkakarikákra is ráültethetjük a sajtgolyókat: fogvájóval minden darabra feltűzünk egy-egy sajtgolyót, és egy diógerezdet.