Gasztro

Sajtgolyók

Színes kis golyók sok-sok kalciummal. Az egészséges szépség, ami még ehetõ is!





Hozzávalók:

• 10 dkg vaj
• 10 dkg krémsajt
• 10 dkg trappista sajt
• 1 evőkanál tejföl
• őrölt szerecsendió
• metélőhagyma
• pirospaprika
• petrezselyem (finomra vágott)
• dió (darált)
• őrölt bors
• só
• néhány diógerezd


Elkészítése:

A krémsajtot, a habosra kevert vajat és a reszelt trappista sajtot összekeverjük, majd tejföllel lazítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval és metélőhagymával ízesítjük. Alaposan összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. A golyók egy részét pirospaprikában, a többit finomra vágott petrezselyemben, illetve darált dióban megforgatjuk, és tálalásig hideg helyen tároljuk. Tálaláskor megmaradt sült húst felkockázva alárakhatunk, de falatnyi kenyérkockákra, vagy uborkakarikákra is ráültethetjük a sajtgolyókat: fogvájóval minden darabra feltűzünk egy-egy sajtgolyót, és egy diógerezdet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top