Gasztro

Töltött zsemle

Hozzávalók:





• 6 zsemle
• 15 dkg sonka
• 1 uborka
• 4 paradicsom
• 1 zöldpaprika
• 1 fej vöröshagyma
• 2 főtt tojás
• 1 evőkanál ecet
• 3 evőkanál olaj
• 1 gerezd fokhagyma
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy a héjuk mellett 2 cm belsejük maradjon. Az uborkát és a paradicsomot meghámozzuk. Az uborka negyedét, 1 paradicsomot és a hagyma negyedét félretesszük, a többit kis kockákra vágjuk. A sonkát, és a paprikát apró kockákra végjuk. A kikapart kenyérbelet a fokhagymával, az uborkával, a hagymával és a paradicsommal turmixoljuk, majd az olajjal összedolgozzuk, hogy sűrű krémet kapjunk. Sóval, borssal ízesítjük. A zsemléket a zöldség- és sonkakockákkal megtöltjük, majd a szósszal meglocsoljuk. A tojásfehérjét felkockázzuk, a tojássárgáját villával áttörjük, és ezzel díszítjük a zsemlék tetejét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top