Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma
1 citrom (leve)
8 bazsalikomlevél
12,5 dkg dió
6 dkg rokfort sajt
20 dkg csavart tészta
25 dkg sampinyon gomba
1 alma
1 evőkanál Gyros fűszerkeverék
6 evőkanál olaj
só
Elkészítése:
A citrom levét kinyomjuk, a bazsalikomot apróra vágjuk. A diót teflonban megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőn hagyjuk kihűlni. A rokfortot felkockázzuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és kihűtjük. Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk, húsát felkockázzuk. Salátástálban a tésztát összekeverjük az olajjal, a citromlével, a zúzott fokhagymával és a Gyros fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a sajtot, a diót, a felszeletelt gombát és az almakockákat. Bazsalikommal megszórjuk.
Variáció
Rokfort helyett márványsajtot is használhatunk.