Gasztro

Gombás tésztasaláta

Hozzávalók:





• 3 gerezd fokhagyma
• 1 citrom (leve)
• 8 bazsalikomlevél
• 12,5 dkg dió
• 6 dkg rokfort sajt
• 20 dkg csavart tészta
• 25 dkg sampinyon gomba
• 1 alma
• 1 evőkanál Gyros fűszerkeverék
• 6 evőkanál olaj
• só


Elkészítése:

A citrom levét kinyomjuk, a bazsalikomot apróra vágjuk. A diót teflonban megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőn hagyjuk kihűlni. A rokfortot felkockázzuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és kihűtjük. Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk, húsát felkockázzuk. Salátástálban a tésztát összekeverjük az olajjal, a citromlével, a zúzott fokhagymával és a Gyros fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a sajtot, a diót, a felszeletelt gombát és az almakockákat. Bazsalikommal megszórjuk.

Variáció
Rokfort helyett márványsajtot is használhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top