Hozzávalók
Sült szardínia
Hozzávalók:
900 g szardínia
2 citrom
2 felszelt paradicsom
só, bors
75 ml olaj
petrezselyem, oreganó
Elkészítése:
Tisztítsd meg a szardíniát, és ha kell, távolítsd el a fejét. Jól mosd és szárítsd meg. Egy nagy alpos tálba szépen rendezd el.
Szeld fel az egyik citromot, a másiknak facsard ki a levét. A halak közé felváltva tedd be a citrom- és halszeleteket. Sózd, borsozd meg. Locsold meg a halakat olajjal és citrommal, és szórd meg a fűszerekkel. 10-12 percig süsd. Hidegen és melegen is finom!
Szalonnás rösti
60 dkg főtt krumpli
2 szelet baconszalonna
5 dkg reszelt sajt
3 evőkanál olaj
só
Meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük a burgonyát, majd megsózzuk, és jól összekeverjük. 2 evőkanál olajjal kikenjük a teflonsütőt, belerakjuk a krumplit, jól összenyomjuk, lefedjük, és kislángon 15 percig sütjük. Tányérra borítjuk, a maradék olajat is a sütőbe tesszük, és visszacsúsztatjuk a krumplilángost, a sületlen felével lefelé, majd azt is 15 percig sütjük, ugyancsak lefedve. Rátesszük a csíkokra vágott szalonnát a lángosra, meghintjük reszelt sajttal, és néhány percre sütőbe toljuk, amíg a sajt megpirul.