nlc.hu
Gasztro
Kolbászos zöldségleves és hússalátával töltött alma

Kolbászos zöldségleves és hússalátával töltött alma

Hétvégére kolbászos zöldségleves fûszeresen és hússalátával töltött alma. Igazán könnyen elkészíthetõ!


Kolbászos zöldségleves fűszeresen

Hozzávalók

• 300 g füstölt csípős kolbász
• 200 g paradicsom
• 200 g zöldborsó konzerv
• 30 g vaj
• 1l húsleves vagy leveskockából készített leves
• 100 g csemege kukorica konzerv
• 50 g vöröshagyma
• só, őrölt bors, csípős fűszerkeverék

Elkészítése

A kolbászt melegvíz alá tartjuk, mert így a bőre könnyen eltávolítható, ezután vékony szeletekre daraboljuk. A vöröshagymát tisztítás után finomra vágjuk. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk és felkockázzuk. A konzervzöldségeket leszűrjük, levét meghagyjuk és a húsleveshez vagy a kockából készített léhez adjuk.
Megfelelő nagyságú lábasban a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, beletesszük a szeletelt kolbászt és 10-15 percig együtt pirítjuk. Beletesszük a lecsurgatott zöldségeket, elkeverjük, majd a húslevessel felengedjük, — ha szükséges sózzuk — és fűszerezzük borssal, fűszerkeverékkel, az egészet összeforraljuk.

Alma hússalátával töltve

Hozzávalók

• 4 db nagyobb savanykás ízű alma
• 1 db citrom
• 100 g burgonya
• 100 g konzerv uborka
• 200 g sertés párizsi
• 1 db tojás
• 3 dl olaj
• 0,5 dl tejszín
• só, őrölt bors, mustár

Elkészítése


A tojást szétválasztjuk. A sárgájához kevés mustárt és citromlevet adva állandó erőteljes keverés mellett először cseppenként, majd folyamatosan csurgatva hozzáadjuk az olajat (majonéz készítése). Az elkészült mártást hűtőszekrénybe tesszük. A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, és apró kockára vágjuk az uborkával és a párizsival együtt.

Az almát megmossuk, tetejét levágjuk, belsejét kivájjuk. A kivájt gyümölcsöt is a burgonyához hasonlóan felvágjuk, és hozzáadjuk. A kivájt almát és a kalapot citromlével ízesített vízben megabáljuk, a vízbe téve újraforrásig hagyjuk benne, majd kivéve lecsurgatjuk és kihűtjük. Az elkészített majonéz felét a tejszínnel annyira felhígítjuk, hogy a feldarabolt anyagokat összefogja, ne folyjon szét. Az összekevert alapanyagokat sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, hűtőszekrénybe tesszük kb. fél óráig, majd megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük, és a kivájt almákba töltjük, végül a levágott szeleteket visszahelyezzük a betöltött almákra.

Amennyiben megmarad a salátából, a tál aljára helyezzük, rátesszük a megtöltött almákat és az éppen otthon lévő zöldséggel vagy gyümölccsel díszítjük. Fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk. A megmaradt majonézt a maradék tejszínnel tartárrá alakítjuk, és az alma mellé külön tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top