Gasztro

Tarhonyás bableves és ananászos-rizses fánk

A mai napra igazi téli menüt ajánlunk: sûrû, laktató bableves, ami után csak egy "könnyû" desszert következhet, ami most az ananászos-rizses fánk.



Tarhonyás bableves





Hozzávalók:

• 30 dkg tarkabab
• 60 dkg marhalábszár
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 2 paprika (zöld)
• 1 tojásos csipetke tészta
• babérlevél
• pirospaprika
• só
• olaj


Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk, másnap leszűrjük, és hideg vízben feltesszük főni. 1-2 babérlevelet teszünk bele, és majdnem puhára főzzük. A lábszárt pörköltszerűen feldaraboljuk. A hagymát finomra vágjuk, és olajban megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a húst. Sóval, borssal, zöldpaprikával ízesítve a pörkölthöz hasonlóan elkészítjük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a babot a levével együtt, felforraljuk, ízlés szerint fűszerezzük, és belefőzzük a csipetkét.


Ananászos-rizses fánk





Hozzávalók


• 5 dkg ananász levével együtt (konzerv)
• 2 dkg mazsola
• 10 dkg rizs
• csipetnyi só
• 3,5 dl tej
• 4-4 dkg cukor és liszt
• 1 ek. vaj
• 2 tojássárgája
• a tetejére porcukor
• a sütéshez olaj


Elkészítése

Az ananászt lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A levébe beáztatjuk a mazsolát. A rizst sós vízben 5 percig főzzük, majd mély lábasba szedjük, és a tejjel 20 percig kislángon főzzük, közben gyakran megkeverjük.
Amikor kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, az ananászdarabokat, a lisztet, végül a tojássárgákat. Óvatosan megkeverjük, kihűtjük. Forró olajban kávéskanályni adagonként aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top