Kukorica krémleves
Hozzávalók
1/2 fej vöröshagyma
vaj
1-1 sárga- és fehérrépa
1 doboz konzervkukorica
liszt
vaj
1 dl tejszín
1 tojássárgája
só, bors
Elkészítése
1/2 fej finomra vágott vöröshagymát 4 dkg vajban megfonnyasztunk, és megpárolunk benne 1-1 kisebb szál-kockára vágott-sárgarépát és fehérrépát. Ezután hozzáadunk 1 doboz-levétől lecsurgatott-morzsolt kukoricát, 1 liter vízzel felengedjük, és világos, vajas rántással besűrítjük. Sóval, törött borssal ízesítjük. Jól átforraljuk, majd szitán áttörjük. 1 dl tejszínt 1 tojássárgájával elkeverünk, és az áttört levessel lassú tűzön óvatosan átmelegítjük. Egyéni ízlés szerint citromlével pikánsra savanyíthatjuk. Csészében, pirított zsemlekockával tálaljuk.
Spanyol rizs cseréptálban
Hozzávalók:
1 kg marhahús
1 közepes hagyma
1 zöldpaprika
1 doboz paradicsomkonzerv, vagy néhány paradicsom
1 sűrített paradicsom
1,5 bögre víz
chili
só
Worcester-szósz
2 bögre rizs
Elkészítése:
Vágd fel a húst, kis szeletekre, szeld fel a hagymát, paprikát. Tegyél minden hozzávalót a római tálba, amit előzőleg beáztattál. Keverd össze a tál tartalmát. Takard le, és süsd kb. 3 órán keresztül.