Gasztro

Kukorica krémleves és spanyol rizs

Ma egy gyorsan elkészíthetõ levest, és egy idõigényes egytál ételt ajánlunk. Szerencsére csak a sütése tart sokáig, az összeállítása, és az elfogyasztása annál gyorsabban megy!


Kukorica krémleves






Hozzávalók

• 1/2 fej vöröshagyma
• vaj
• 1-1 sárga- és fehérrépa
• 1 doboz konzervkukorica
• liszt
• vaj
• 1 dl tejszín
• 1 tojássárgája
• só, bors


Elkészítése

1/2 fej finomra vágott vöröshagymát 4 dkg vajban megfonnyasztunk, és megpárolunk benne 1-1 kisebb szál-kockára vágott-sárgarépát és fehérrépát. Ezután hozzáadunk 1 doboz-levétől lecsurgatott-morzsolt kukoricát, 1 liter vízzel felengedjük, és világos, vajas rántással besűrítjük. Sóval, törött borssal ízesítjük. Jól átforraljuk, majd szitán áttörjük. 1 dl tejszínt 1 tojássárgájával elkeverünk, és az áttört levessel lassú tűzön óvatosan átmelegítjük. Egyéni ízlés szerint citromlével pikánsra savanyíthatjuk. Csészében, pirított zsemlekockával tálaljuk.

Spanyol rizs cseréptálban

Hozzávalók:

• 1 kg marhahús
• 1 közepes hagyma
• 1 zöldpaprika
• 1 doboz paradicsomkonzerv, vagy néhány paradicsom
• 1 sűrített paradicsom
• 1,5 bögre víz
• chili
• só
• Worcester-szósz
• 2 bögre rizs


Elkészítése:

Vágd fel a húst, kis szeletekre, szeld fel a hagymát, paprikát. Tegyél minden hozzávalót a római tálba, amit előzőleg beáztattál. Keverd össze a tál tartalmát. Takard le, és süsd kb. 3 órán keresztül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top