nlc.hu
Gasztro
Gombás-sajtos rizottó

Gombás-sajtos rizottó

A már megszokott és esetleg megunt rizottó új arca. Garantáltan nem hasonlít a Bácskai rizses húshoz, és semmihez amit elõszeretettel adtak a menzán. Bolondítsd meg gombával, kavargasd lelkesen, és tálald frissen!





Hozzávalók:

• 100 g szárított gomba
• 250 ml forró víz
• 40 g vaj
• 2 tk olívaolaj
• 2 közepes hagyma, finomra vágva
• 200 g gomba, felszeletelve
• 2 csésze rizs
• 1 l tyúkhúsleves
• 80 g reszelt parmezán





Elkészítése:







 


1. Tegyük a szárított gombát egy tűzálló tálba, öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni 30 percig. Utána csavarjuk ki a gombát, és a levéből tegyünk félre fél csészével. 











2. Forrósítsuk fel az olajat és a vajat egy serpenyőben, tegyük bele a hagymát és a gombákat, és pároljuk addig, amíg a hagyma meg nem puhul. Adjuk hozzá a rizst, és keverjük jól össze.









3.
Keverjük össze a vizet, a levest és a gomba félretett levét egy fazékban és melegítsük szinte a forrásig. A keverékből 2/3 csészével öntsünk a rizses-gombás keverékre, és kevergetve lassú tűzön addig főzzük, amíg fel nem szívja a levet. Ezt a módszert követve lassan adagoljuk hozzá az összes levet, mindig várjuk meg, amíg felszívja, és csak akkor adjunk hozzá még. Az egész főzési idő kb. 35 perc, vagy amíg a rizs meg nem puhul. Végül keverjük bele a sajtot. Akkor a legfinomabb, ha frissen fogyasztjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top