
![]() |
100 g szárított gomba
250 ml forró víz
40 g vaj
2 tk olívaolaj
2 közepes hagyma, finomra vágva
200 g gomba, felszeletelve
2 csésze rizs
1 l tyúkhúsleves
80 g reszelt parmezán
Elkészítése:
![]() |
1. Tegyük a szárított gombát egy tűzálló tálba, öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni 30 percig. Utána csavarjuk ki a gombát, és a levéből tegyünk félre fél csészével.
![]() |
2. Forrósítsuk fel az olajat és a vajat egy serpenyőben, tegyük bele a hagymát és a gombákat, és pároljuk addig, amíg a hagyma meg nem puhul. Adjuk hozzá a rizst, és keverjük jól össze.
![]() |
3. Keverjük össze a vizet, a levest és a gomba félretett levét egy fazékban és melegítsük szinte a forrásig. A keverékből 2/3 csészével öntsünk a rizses-gombás keverékre, és kevergetve lassú tűzön addig főzzük, amíg fel nem szívja a levet. Ezt a módszert követve lassan adagoljuk hozzá az összes levet, mindig várjuk meg, amíg felszívja, és csak akkor adjunk hozzá még. Az egész főzési idő kb. 35 perc, vagy amíg a rizs meg nem puhul. Végül keverjük bele a sajtot. Akkor a legfinomabb, ha frissen fogyasztjuk.