Gasztro

Toszkán csirke

Ha Firenze környékén jársz, keress egy csirkét és edd meg. Ha nem jársz arra, akkor készítsd el toszkán változatunkat, csukd be a szemed, és gondolj a Dómra!

Hozzávalók:






• 200 g szárított gomba
• 250 ml forró tyúkhúsleves
• 1,5 kg csirkehús
• 50 g vaj
• 2 ek olívaolaj
• 1 közepes hagyma, apróra vágva
• 2 gerezd szétnyomott fokhagyma
• 150 g felszeletelt gomba
• oregano
• 425 g-os darabolt paradicsomkonzerv
• 425 g paradicsompüré


Elkészítése:








1. Tegyük a szárított gombát egy tűzálló tálba, öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni 30 percig. Utána csavarjuk ki a gombát, tegyük félre a levét, daraboljuk fel a gombát.











2. Daraboljuk fel a csirkét.




 







3. Forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben, tegyük bele a húst, és kissé pirítsuk meg. Tegyük hozzá a hagymát, fokhagymát, és pároljuk addig, amíg a hagyma meg nem puhul.











4. Adjuk hozzá a levest és a gomba levét, a gombát, a paradicsomokat, és fedő nélkül, néha megkeverve, kb. 30 percig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top