1. Lapocka (stefánia): a marha első “combja”. Felhasználható: pörköltnek, gulyásnak, töltve és tokánynak.
2. Comb: a marha hátsó combja. Részei: felsál, gömbölyű felsál, fehérpecsenye, feketepecsenye, hegyes fartő, csípő fartő, hamis fartő. Felhasználható: egyben párolva, főzve, a felsál töltve és tokánynak is.
3. Farok (ököruszály): felhasználható: párolva, levesnek főzve, pörköltnek és gulyásnak.
4. Lábszár: Felhasználható: főzve (levesnek) pörköltnek, gulyásnak és tokánynak.
5. Magas hátszín (rostélyos): felhasználható: szeletelve, frissen sütve, párolva, egyben sütve, göngyölve és töltve.
6. Lapos hátszín: felhasználható: szeletelve, frissen sütve, egybesütve, párolva.
7. Bélszín vagy vesepecsenye (a marha legértékesebb része) felhasználható: frissen sütve, szeletelve, egybesütve, töltve és angolosan félig sütve, vagdalva.
A bélszín alapvetően három fő részre tagolható, ami az egész bélszínnél jól megkülönböztethető:
140-180 g-os szelet a beefsteak
2 db 80-100 g-os szelet a tournedos
8. Nyak vagy tarja: felhasználható: pörköltnek, tokánynak, gulyásnak és vagdaltnak.
9. Szegy eleje: felhasználható: füstölve, párolva és főzve.
10. Szegy hátulja: felhasználható: főzve és füstölve.