Töltött tojás szardíniával
Hozzávalók
4 db tojás
1 doboz szardínia
50 g majonéz
100 g citrom
100 g paradicsom
1/2 csomó petrezselyemzöld
só, őrölt bors
Elkészítése
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük, és megtisztítjuk. A szardínia olaját lecsepegtetjük, a paradicsomot karikákra, a petrezselyemzöldet finomra, a citrom felét cikkekre vágjuk. A hosszában kettévágott tojások sárgáját és a szardíniát villával áttörjük, majd hozzáadjuk a majonézt, kevés citromlével, sóval, borssal és a petrezselyemzölddel ízesítjük. Fakanállal jól kikeverjük.
Nyomózsák vagy kiskanál segítségével a tölteléket elosztjuk a tojásfehérjékbe. Tálaláskor a paradicsomkarikákra helyezzük a fél tojásokat, citromszeletkékkel és petrezselyemmel díszítjük.
Alma limonádé
Hozzávalók:
8 dl cukrozatlan almalé
1 cl citromlé
4 cl cukorszörp
jég
szódavíz vagy ivóvíz
Elkészítése:
A cukorszörpöt, a gyömbéres szörpöt és a citromlevet a pohárba töltjük, majd felöntjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégkockákat, és felszolgáljuk.