nlc.hu
Gasztro
Töltött tojás szardíniával és alma limonádé

Töltött tojás szardíniával és alma limonádé

Mai menünk rendhagyó módon nem ebéd-, hanem vacsoraötletet ad. Aperitifként kezdjük az almás limonádéval, majd jöhet a lényeg: a töltött tojás, jó sok pirítóssal!



Töltött tojás szardíniával





Hozzávalók

• 4 db tojás
• 1 doboz szardínia
• 50 g majonéz
• 100 g citrom
• 100 g paradicsom
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt bors


Elkészítése

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük, és megtisztítjuk. A szardínia olaját lecsepegtetjük, a paradicsomot karikákra, a petrezselyemzöldet finomra, a citrom felét cikkekre vágjuk. A hosszában kettévágott tojások sárgáját és a szardíniát villával áttörjük, majd hozzáadjuk a majonézt, kevés citromlével, sóval, borssal és a petrezselyemzölddel ízesítjük. Fakanállal jól kikeverjük.
Nyomózsák vagy kiskanál segítségével a tölteléket elosztjuk a tojásfehérjékbe. Tálaláskor a paradicsomkarikákra helyezzük a fél tojásokat, citromszeletkékkel és petrezselyemmel díszítjük.


Alma limonádé

Hozzávalók:






• 8 dl cukrozatlan almalé
• 1 cl citromlé
• 4 cl cukorszörp
• jég
• szódavíz vagy ivóvíz


Elkészítése:

A cukorszörpöt, a gyömbéres szörpöt és a citromlevet a pohárba töltjük, majd felöntjük szódavízzel vagy ivóvízzel, beletesszük a jégkockákat, és felszolgáljuk.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top