Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 dkg finom tönkölybúzaliszt
2 tk őrölt koriander
1 ek só
1 csomag élesztő
15 dkg kovász (bioboltban kapható)
Elkészítése:
Keverjük össze a lisztet a korianderrel és a sóval. Morzsoljuk szét az élesztőt, majd keverjük össze 6 dl hideg vízzel, és keverjük hozzá a kovászt. Keverjük hozzá a lisztet.
Dagasszuk kézzel kitartóan, amíg egyenletes lesz és puha.
A kész tésztát letakarva kelesszük 1-2 órán át, míg a duplája nem lesz a mérete. Ekkor dagasszuk át még egyszer, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és nyomkodjuk kenyér formájúra. Kelesszük még 15 percet, miközben előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A sütő aljába tegyünk egy tepsiben vizet, és tegyük be a kenyeret a rácsra. Körülbelül 55 perc alatt sül meg.