nlc.hu
Gasztro
Babos lencse leves és rozmaringos sertéssült

Babos lencse leves és rozmaringos sertéssült

Ha hétvégén ebédre várod az egész családot, érdemes kipróbálnod az ajánlatunkat! Kétségtelen, hogy a napot a konyhában töltöd majd, de utána fényezheted a glóriádat. ;-)



Babos lencse leves

Hozzávalók:





• 10 dkg csicseriborsó
• 10 dkg szárazbab
• 10 dkg rizs
• 1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
• 5 dkg bulgur (búzatöret)
• 10 dkg lencse (vörös)
• 10 dkg lencse (zöld)
• 1 evőkanál köménymag
• 1 fej vöröshagyma
• 4 evőkanál olaj
• 4 evőkanál petrezselyem
• őrölt bors
• só


Elkészítés:

A csicseriborsót és a babot külön-külön 12 órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A húslevest felforraljuk, beletesszük a beáztatott hüvelyeseket, majd újból felforraljuk, és 1 óráig kislángon főzzük. A megmosott lencséket a babhoz adjuk. 30 perc főzés után a rizst és a köményt is beletesszük. Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, majd a levesbe keverjük, és még 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.


Rozmaringos-fokhagymás sertéssült





Hozzávalók:


• 1,5 kg sertéstarja
• 3 gerezd szétnyomott fokhagyma
• rozmaring, só
• 2 ek. olívaolaj
• 3 babérlevél
• 1 csésze víz
• 1/3 csésze vörösborecet



Elkészítése:







1.
Kötözd össze a húst, kb. 3 centinként.












2. Keverd össze a fokhagymát, rozmaringot, sót és olajat. Kend meg a húst a keverékkel.










3. Tedd a húst rácsra a tepsiben, tedd mellé a babért, önts alá egy kis vizet és az ecetet.

Közepesen forró sütőben kb. 1,5 órán át kell sütni, vagy amíg meg nem puhul. Fóliával letakarva pihentesd 15 percig, aztán szeleteld fel.






 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top