nlc.hu
Gasztro
Sajtos krémleves és kapros rántott csirke újburgonyával

Sajtos krémleves és kapros rántott csirke újburgonyával

Alma és krumpli egyvelege adja az alapját e krémlevesnek, melyet márványsajttal teszünk teljessé. Ezután pedig jöjjön nagymamáink klasszikus vasárnapi ebédje: a megunhatatlan rántott csirke.






Sajtos krémleves


Hozzávalók

• 1/2 kg édes alma
• 3 dkg vaj
• 20 dkg hagyma apróra vágva
• 20 dkg burgonya apróra vágva
• só és őrölt bors
• 1 l víz
• 10 dkg márványsajt


Elkészítése

Magozd ki az almát, és vágd dió nagyságú darabokra. Olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg benne a hagymát. Tedd bele a kockára vágott burgonyát, és közepes lángon pirítsd 3-4 percig. Sózd, borsozd, tedd bele az almakockákat és a vizet. Forrald lassú tűzön 15 percig, ill. amíg a krumpli és az alma puha lesz. Pépesítsd mixerben, majd adj hozzá 5 dkg sajtot, és keverd simára. Visszaöntve a fazékba melegítsd fel. A megmaradt sajtot apróra morzsolva szórd a tetejére.



Kapros rántott csirke újburgonyával






Hozzávalók 4 személyre:


• 2 db rántani való csirke (1,20 kg)
• 15 dkg liszt
• 3 db tojás
• 20 dkg zsemlemorzsa
• 3 dl étolaj
• 2 csomó kapor
• 5 dkg vaj
• só


Elkészítése:

A feldarabolt csirkét megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és bő, forró olajban kisütjük. Egy mély tűzálló tál aljára megmosott és szárazra itatott kaprot teszünk. Erre helyezzük a rántott csirkedarabokat. A tetejére szintén megmosott és szárazra itatott kaprot teszünk. A vajat megolvasztjuk, és meglocsoljuk vele a rántott csirkedarabokat. Lefedve 10 percre a sütőbe toljuk. A csirkehús átveszi a kapor kellemes illóanyagát.
Vajas petrezselymes újburgonyát kínálunk mellé, és külön tartármártást is teszünk az asztalra.


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top