![Timothée Chalamet](https://nlc.hu/uploads/2025/02/profimedia-0963889684-1.jpg)
![]() |
Gánica
Hozzávalók
1000 g burgonya
200 g liszt
2 dl tejföl
50 g zsír
só
Elkészítése
A megtisztított burgonyát felszeleteljük, és hideg, sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, keverő tálba tesszük, és a lisztet rászórva sózzuk és összekeverjük. Tűzálló tálat vagy tepsit zsírral kikenünk, evőkanállal a lisztes burgonyát beleszaggatjuk figyeljünk arra, hogy ne érjenek egymáshoz és előmelegített sütőben megsütjük. Tejföllel meglocsoljuk, átforrósítjuk és forrón tálaljuk. Általában vadhús vagy birkaételekhez adhatjuk, de önállóan is ízletes valamilyen idénysalátával.
![]() |
Hozzávalók:
40 dkg eperfagylalt
20 dkg csokoládéfagylalt
16 szem eper
1 ek. szederszörp
4 ek. cukrozott tejszínhab
4 ostya
Elkészítése:
A vízbe mártott kanállal formázott csokoládéfagylaltot előhűtött kehelybe tesszük, tetejére pedig eperfagylaltot helyezünk. Peremét tejszínhabbal díszítjük. Az epret egyenletesen elosztjuk. A fagylaltot lehűtött szederszörppel leöntjük. Ostyával díszítjük.
![](files/media/linco/linco_cikk_bottom.gif)