Gasztro

Sárgarépás póréleves és hagymás-rozmaringos rakott burgonya

Zöldségek egy határon. Éppen az egészségre utazunk ezzel a menüajánlattal. A hagymakoncentráció ne riasszon el, nem lesz szagos sütés-fõzés után.

Sárgarépás póréleves

Hozzávalók

• 400 g sárgarépa
• 1 nagy póréhagyma
• 50 g vöröshagyma
• 30 g vaj
• 2 db zöldségleveskocka
• 50 g rizs
• 1 dl tejföl
• 20 g liszt
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt bors

Elkészítése

A rizst átválogatjuk, és a zöldségeket megtisztítjuk. A póréhagymát, sárgarépát vékony karikára, a vöröshagymát és petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A leveskockát kb. egy liter vízben feloldjuk. Olvasztott vajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzátesszük a sárgarépát, póréhagymát és felöntjük a zöldséglével, majd sózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. A rizst enyhén sós vízben külön főzzük meg. A levest keverőgépben pépesítjük, és belekeverjük a tejfölt . Tálaláskor a rizst a tányér aljára tesszük, és rámerjük a levest, majd megszórjuk zöldpetrezselyemmel. 

Hagymás-rozmaringos rakott burgonya

Hozzávalók:

• 1 kg burgonya
• 50 dkg vöröshagyma
• 10 dkg vaj
• 1 csokor friss rozmaring
• 2 dl tej
• őrölt bors
• só

Elkészítése:

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Tűzálló tálat kivajazunk, felváltva beletesszük a burgonyát és a hagymát, minden réteget sóval, borssal meghintünk, a rozmaringgal és a reszelt sajttal megszórunk, végül vajdarabkákat morzsolunk rá. A tetejére burgonya kerüljön! Az egészet tejjel leöntjük, és alufóliával lefedjük. Meleg sütőben készre sütjük. A sütés vége előtt 20 perccel az alufóliát levesszük, és a tüzet mérsékeljük.

Jó tudni:
Szárított rozmaring nem való ehhez a recepthez, csak friss!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top