nlc.hu
Gasztro
Antiochiai muszaka és barackízes sütemény

Antiochiai muszaka és barackízes sütemény

A muszakát, mint sok mást, a Földközi-tenger keleti medencéjében sok helyen készítik. Ez az egyik változat. Hozzá édesszájúaknak a több mint 100 éve ismert barackízes sütemény.


Antiochiai muszaka






Hozzávalók:

• 30 dkg vöröshagyma
• 40 dkg cukkini
• 30 dkg paradicsom
• 1 csomó petrezselyemzöld
• só
• késhegynyi őrölt szegfűbors
• 5 ek. vaj
• 60 dkg birkahús
• bors, szerecsendió, cayenni bors
• 2-3 csípős zöldpaprika


Elkészítése:

A megtisztított hagymát és a cukkinit hajszálvékony karikákra szeleteljük. A paradicsom felét, valamint a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az egészet összekeverjük sóval és szegfűborssal.
Vajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük a fűszerezett zöldséget, a tetején elosztjuk a ledarált, borssal, sóval, szerecsendióval, cayenni borssal fűszerezett húst. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és paradicsom-, paprikaszeletekkel, cukkinival beborítjuk. Megsózzuk, és két evőkanál vajjal meglocsoljuk.
Középmeleg sütőben megsütjük.


Barackízes sütemény


13 deka szitált cukrot és egy kanálnyi barackízt tésztává gyúrunk.

Majd gyúródeszkára tesszük, apró szarvacsokat, fonatokat, pereceket stb. formálunk, s még egyszer annyi szitált porcukrot veszünk hozzá, hogy a tészta ne ragadjon oda.

A tepsit írópapírral befedjük, a süteményt ráhelyezzük és langyos sütőben, vagy kemencében megszárítjuk.



 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top