Gasztro

Banános fánk szezámmagos karamellel





Hozzávalók:

• 4 banán
• 1 tojás
• 10 dkg liszt
• 3 dkg burgonyakeményítő
• olaj

A karamellhez
• 2 evőkanál szezámmag
• 35 dkg cukor


Elkészítése:

A tojást 2 dl hideg vízzel, a liszttel és a keményítővel simára keverjük. A karamellhez teflonban megpirítjuk a szezámmagot. A cukorból és 1 dl vízből kevergetve karamellt főzünk, majd belekeverjük a szezámmagot, és levesszük a tűzről. Salátástálba hideg vizet és jégkockákat teszünk, egy tálalótálat olajjal kikenünk. A banánokat meghámozzuk, és vastag karikákra vágjuk. A tésztát a banánkarikákba nyomkodjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, és tálalásig melegen tartjuk. A meleg karamellbe mártjuk, majd habszedő kanál segítségével a jeges vízbe merítjük. Lecsöpögtetjük, és az olajjal kikent tálba rakjuk. Azonnal tálaljuk, mert a fánkoknak kívül hidegnek és ropogósnak kell lenniük, belül pedig melegnek és puhának.

Jó tudni

Ázsiai boltokban fekete és fehér szezámmagot is találhatunk. Ízük majdnem teljesen azonos, a kínaiak karamelles édességeik elkészítésénél mégis inkább a fekete színűt kedvelik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top