nlc.hu
Gasztro
Ciprusi fánk

Ciprusi fánk

Hozzávalók:

• 35 dkg liszt
• 6 evőkanál olaj
• só, olaj a sütéshez

A sziruphoz:
• 45 dkg cukor
• 2 dl víz
• 1 citrom leve

A tetejére:
• 5 dkg darált mandula
• fahéj
• szegfűszeg

Elkészítés:

A lisztből az olajjal, 1 dl vízzel és egy csipet sóval tésztát gyúrunk. Nagyon vékonyra nyújtjuk, és 15 x 2,5 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkok végét összenyomjuk, és karikákat formálunk belőlük. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Az olajból kivéve még melegen 15 percre szirupba mártjuk a karikákat, majd tálra rakjuk, és fahéjjal, szegfűszeggel kevert darált mandulával szórjuk meg.

Mester Gyuláné, Zákány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top