Hozzávalók:
A tésztához
citrom (héja)
30 dkg rétesliszt
2 tojás
2 evőkanál rum
1 evőkanál olaj
só
2 evőkanál porcukor
1 dl tej
olaj, a sütéshez
a tetejére, porcukor
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, a tojássárgákat, az apróra vágott citromhéjat, a rumot, a cukrot, csipetnyi sót és az olajat robotgéppel összedolgozzuk, majd tovább keverve apránként beleöntjük a tejet. Konyharuhával letakarjuk, és 1 órára meleg helyre tesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a megkelt tésztába dolgozzuk. A sütőtököt nagy kockákra vágjuk, a tésztába mártjuk, és forró olajban pirosra sütjük. Amikor kész, papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk. Porcukorral megszórva, forrón kínáljuk.
Variáció
Keleties ízhatást érünk el, ha cukor helyett méz, narancslé és őrölt fahéj keverékét használjuk.