Gasztro

Sütõtökös fánkok

Hozzávalók:

• 60 dkg tisztított sütőtök

A tésztához
• citrom (héja)
• 30 dkg rétesliszt
• 2 tojás
• 2 evőkanál rum
• 1 evőkanál olaj
• só
• 2 evőkanál porcukor
• 1 dl tej
• olaj, a sütéshez
• a tetejére, porcukor

Elkészítése:

A tésztához a lisztet, a tojássárgákat, az apróra vágott citromhéjat, a rumot, a cukrot, csipetnyi sót és az olajat robotgéppel összedolgozzuk, majd tovább keverve apránként beleöntjük a tejet. Konyharuhával letakarjuk, és 1 órára meleg helyre tesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a megkelt tésztába dolgozzuk. A sütőtököt nagy kockákra vágjuk, a tésztába mártjuk, és forró olajban pirosra sütjük. Amikor kész, papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk. Porcukorral megszórva, forrón kínáljuk.

Variáció

Keleties ízhatást érünk el, ha cukor helyett méz, narancslé és őrölt fahéj keverékét használjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top