Hozzávalók:
1 nagy tyúkmell kicsontozva
4-6 közepes alma
2 mandarin
liszt
só, fehérbors, cukor, fahéj
citromlé
zselatin
citromfű levélkék
olaj
Elkészítés:
A kicsontozott, lebőrözött csirkemellet kettévágjuk. A fél melleket keresztben ujjnyi vastag darabokra szeljük. A húsdarabokat enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük. Az almákat megmossuk, a magházukat egyenként kiszúrjuk, majd félcentis karikákra vágjuk. Az almakarikákat azonnal citromos vízbe tesszük, majd kevés cukorral és fahéjjal ízesítve megpároljuk. A húsdarabokat kerekre igazítjuk, lisztbe forgatjuk, és kiolajozott, tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. Papírtörlőn leitatjuk róluk a zsiradékot, és hagyjuk kihűlni. Az alma főzőlevéből két decit kimérünk, és egy csapott evőkanál zselatinnal felforraljuk. A nagyobb almakarikák felét egy tálcára rakjuk, és megkenjük langyosra hűlt zselatinos almalével. Aztán rájuk rakunk 1-1 húskorongot, és újra megkenjük. Arra ismét alma kerül, és a tetejét is átfényezzük zselatinnal. Mandaringerezdeket és citromfű-levélkéket teszünk a fölső almakarikák közepére. Teljes dermedés után tálaljuk.
Jó tanács: A korongokat tetszés szerint magasabbakra is rakhatjuk.
A megmaradt almalét, amibe nem tettünk zselatint, italként kínálhatjuk behűtve, vagy akár felmelegítve.