Gasztro

Almás mellkorongok

Csirkemell almával, a teteje szépen kifényesítve. Ha farsangi bulit rendezel, igazi telitalálat lesz. Különösen azért, mert hidegen kell tálalnod, tehát nem a báli ruhádban fogod befejezni a nagy mûvet.

Hozzávalók:


• 1 nagy tyúkmell kicsontozva
• 4-6 közepes alma
• 2 mandarin
•  liszt
• só, fehérbors, cukor, fahéj
• citromlé
• zselatin
• citromfű levélkék
• olaj

Elkészítés:

A kicsontozott, lebőrözött csirkemellet kettévágjuk. A fél melleket keresztben ujjnyi vastag darabokra szeljük. A húsdarabokat enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük. Az almákat megmossuk, a magházukat egyenként kiszúrjuk, majd félcentis karikákra vágjuk. Az almakarikákat azonnal citromos vízbe tesszük, majd kevés cukorral és fahéjjal ízesítve megpároljuk. A húsdarabokat kerekre igazítjuk, lisztbe forgatjuk, és kiolajozott, tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. Papírtörlőn leitatjuk róluk a zsiradékot, és hagyjuk kihűlni. Az alma főzőlevéből két decit kimérünk, és egy csapott evőkanál zselatinnal felforraljuk. A nagyobb almakarikák felét egy tálcára rakjuk, és megkenjük langyosra hűlt zselatinos almalével. Aztán rájuk rakunk 1-1 húskorongot, és újra megkenjük. Arra ismét alma kerül, és a tetejét is átfényezzük zselatinnal. Mandaringerezdeket és citromfű-levélkéket teszünk a fölső almakarikák közepére. Teljes dermedés után tálaljuk.

Jó tanács: A korongokat tetszés szerint magasabbakra is rakhatjuk.
A megmaradt almalét, amibe nem tettünk zselatint, italként kínálhatjuk behűtve, vagy akár felmelegítve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top