Hozzávalók:
4 nagy szelet fehér kenyér
4 szelet magvas barna kenyér
5 dkg vaj
4 db háromszög alakú sonkás sajt
15 dkg finom kolbász
15 dkg sonka
2 főtt tojás
10 dkg sajtkrém
paradicsom
paprika
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A vajat hagyjuk megpuhulni, majd egy evőkanálnyi finomra vágott petrezselyemzölddel és kevés sóval kikeverjük. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, a sonkaszeleteket négyszögekre és háromszögekre vágjuk, a tojásokat felkarikázzuk. A meghámozott kenyérszeletek egy részét falatnyi négyszögekre vágjuk, a többit háromszögekre daraboljuk, illetve pogácsaszaggatóval körlapokká formázzuk.
A fehérkenyér-darabkákat megkenjük petrezselyemzöldes vajjal, a barnákat sajtkrémmel, ami ízlés szerint ízesített is lehet. Két-két azonos kenyérdarabkát egymásra rétegezünk, közéjük ízlés szerint kolbászt és tojáskarikát vagy sonkát és lapjában elvágott háromszög alakú sajtdarabot, illetve feldarabolt paradicsomot és paprikát teszünk. A tetejét is hasonlóan megrakjuk, zöldségekkel díszítjük, és kardocskákkal vagy fogvájókkal rögzítjük.
Jó tanács: A kenyérdarabok közül kettőt-kettőt rakunk egymásra, tehát úgy daraboljuk, hogy mindegyik alakzatból dupla mennyiségű legyen.