Gasztro

Formás falatok

Hozzávalók:

• 4 nagy szelet fehér kenyér
• 4 szelet magvas barna kenyér
• 5 dkg vaj
• 4 db háromszög alakú sonkás sajt
• 15 dkg finom kolbász
• 15 dkg sonka
• 2 főtt tojás
• 10 dkg sajtkrém
• paradicsom
• paprika
• petrezselyemzöld

Elkészítés:

A vajat hagyjuk megpuhulni, majd egy evőkanálnyi finomra vágott petrezselyemzölddel és kevés sóval kikeverjük. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, a sonkaszeleteket négyszögekre és háromszögekre vágjuk, a tojásokat felkarikázzuk. A meghámozott kenyérszeletek egy részét falatnyi négyszögekre vágjuk, a többit háromszögekre daraboljuk, illetve pogácsaszaggatóval körlapokká formázzuk.
A fehérkenyér-darabkákat megkenjük petrezselyemzöldes vajjal, a barnákat sajtkrémmel, ami ízlés szerint ízesített is lehet. Két-két azonos kenyérdarabkát egymásra rétegezünk, közéjük ízlés szerint kolbászt és tojáskarikát vagy sonkát és lapjában elvágott háromszög alakú sajtdarabot, illetve feldarabolt paradicsomot és paprikát teszünk. A tetejét is hasonlóan megrakjuk, zöldségekkel díszítjük, és kardocskákkal vagy fogvájókkal rögzítjük.

Jó tanács: A kenyérdarabok közül kettőt-kettőt rakunk egymásra, tehát úgy daraboljuk, hogy mindegyik alakzatból dupla mennyiségű legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top