Hozzávalók:
2 közepes kígyóuborka
1 doboz olajos hal
kb. 15 ringligyűrű
1 kis tubus majonéz
fél citrom
1 piros kaliforniai paprika
friss kaporágacska vagy citromfű
Elkészítés:
Az uborkákat megmossuk, szárazra törüljük, majd meghámozzuk úgy, hogy a héjuk hosszában csíkos maradjon. Az uborkák két végét egyenesre vágjuk, majd keresztben két és fél centis darabokra szeljük. A paprikát mosás után leszárítjuk, a magvas részét eltávolítjuk, a húsát felkockázzuk, illetve kisebb csíkokra vágjuk. A halkonzervet kinyitjuk, a halakat lecsöpögtetjük, a húsukat kisebb darabokra tördeljük, a szálkákat kiszedjük. A megmosott citromot héjastól vékony karikákra szeljük. Tálalás előtt az uborkadarabokat egy tálalótányérra rakjuk, és mindegyikre egy kevés majonézt nyomunk. Aztán mindegyikre ízlésesen rakunk haldarabot, ringligyűrűt és paprikaszeletkét vagy -kockát. Kis darab citrommal és egy-egy zöld ágacskával díszítve kínáljuk.
Jó tanács: Aki nem szereti a halat, az uborkatornyokat kis darabkákra vágott sült hússal is megrakhatja. Akár maradék hús is tálalható így.