Gasztro

Ördög

A flitterekkel feldobott szarvacskát, ördögfarkincát szinte mindenhez hozzá lehet társítani. A jelmez nélkülözhetetlen eleme azonban a fekete szín – legalább egy a ruhák közül legyen ördögien sötét!


 1. Szükséges alapanyagok, kellékek:







• gyurma
• újságpapír
• tapétaragasztó
• szivacs (2 cm vastag) 
• fekete plüss
• kalapgumi (a hajunkhoz
hasonló színű)
• flitterek, akrilfesték
• ragasztó
• tű, fekete cérna







2. A szarvak alapja


A szarv formáját gyurmából készítjük el (2 db), magassága kb. 5-6 cm, alapja
4-5 cm átmérőjű. Keverjük be a tapétaragasztót vízzel úgy, hogy állaga kicsit zselés legyen.
Az újságpapírt vágjuk vagy tépkedjük csíkokra (kb. 1,5 cm x 5-10 cm), és áztassuk be a tapétaragasztós lébe. Az előre elkészített gyurmaszarvakra simítgatjuk a beáztatott papírcsíkokat, három-négy rétegben.
A legjobb, ha váltva rakunk egy réteget keresztben, majd egyet hosszában, és így tovább. Amikor már megszáradt, finoman leemeljük a gyurmáról. A gyurma azért alkalmas erre a célra, mert apránként is ki lehet kapirgálni a papírmaséból. Figyelem, ez a művelet a száradási idő miatt egy teljes napot igényel!


 





3. A szarvak díszítése


Ha megszáradt a papírmasé, a szarv tövében készítsünk két lyukat egymással szemben. Használjunk tubusos akrilfestéket. Festés után ragasszunk rá flittereket. Vágjunk le egy akkora kalapgumit, ami jó lesz a fejünkre, erre fűzzük fel szimmetrikusan a két szarvat, majd kössük össze a végét!








 4. A farkinca



Szivacsból vágjunk egy 55 cm hosszú, 2 cm széles csíkot és egy 5x5x7 cm-es háromszöget. Vágjunk ki a fekete plüssből egy 57 cm hosszú, 6 cm széles csíkot és egy háromszöget – a szabásmintának megfelelően.






A plüss csíkkal borítsuk be a szivacsot: előbb gombostűvel rögzítsük, majd varrjuk rá kézzel, az egyik végén hagyjuk nyitva a plüsst, hasonló technikával borítsuk be a háromszöget is, majd a hosszabbik oldal közepén pár öltéssel rögzítsük a csík nyitott végére. Ha elkészült a farok, flitterrel, gyönggyel díszíthetjük, biztosítótűvel rögzíthetjük a szoknya alá; fiúk akár a farzsebükbe is tűrhetik.

Szoknya / Pussy Deluxe – Glamour (13 180 Ft),
blúz – Mexx (9990 Ft), velúr csizma – Promod (17 500 Ft),
harisnya – Calzedonia (690 Ft), szigony – Glamour (900 Ft), gyűrű és karkötő – Glamour (4900, ill. 3100 Ft)


Az angyal, a befőtt és a kulcs jelmezek a februári Praktika magazinban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top