Gasztro

Pillangó

Nem kell ruhát vásárolni ahhoz, hogy vidám, tavaszi pillangóként jelenhessünk meg. Az élénk, színes (de azért egy kicsit szexi) felsõhöz minta nélküli, izgalmas anyagú szoknya adja az összeállítás alapját.


A pillangó szárnyai illeszkedjenek a szoknya színéhez, s úgy, mint
az álarcot, ezt is flitterekkel díszíthetjük!  







 



1. Szükséges kellékek, alapanyagok:


• 2 cm vastag szivacs
• flitterek (felfűzve 1 m)
• cérna
• textil: narancssárga vagy ruhánkhoz illő
színű (dupla széles, 50 cm hosszú taft, bélésselyem vagy szatén)
• tüll, körülbelül 30×15 cm-es darab











2. A szárny szabása


A jelmez szárnya szivacsból készül. A szabásmintának megfelelően kivágjuk a szivacs- illetve a textildarabot (a textil kb. 2 cm-rel nagyobb). A textilt előbb
a két 50 cm-es végén szegjük, majd úgy szabjuk, hogy a két szegett szélt középre hajtjuk, összetűzögetjük, hogy ne csússzon el, így rajzoljuk fel a szabásmintát.

 







3. A pillangó pöttyei

Ekkor kell felvarrni a pöttyöket tüllből: vágjuk félbe a tüllt, rajzoljunk mind a két darab közepére egy-egy 11 cm átmérőjű kört, ezeket tűzzük a megfelelő helyre, és körben rögzítsük több gombostűvel, ezután cikcakkal varrjuk fel. Mielőtt körbeérünk, szórjunk alá flittert, és fejezzük be a kört, végül kisollóval vágjuk le a tüll fölösleges részét.








4. A szárnyak varrása



A gombostűvel rögzített szárnyakat varrjuk össze a szélüktől kb. fél centire (az anyag széle középre esik, varrásnál kifele legyen a visszahajtás). Fordítsuk ki az összevarrt szárnyakat, és a középen maradt nyíláson helyezzük be a kiszabott szivacsot. Igazgassuk el, hogy szépen illeszkedjen, ezután varrógéppel varrjuk át a szárnyat a megadott helyeken (mindig a szélétől befelé haladjunk). A színére varrjuk fel a filcet. A hátoldalon rögzítsük a kalapgumit.

Narancssárga selyemszoknya – Promod (12 000 Ft), felső – Promod (7500 Ft),
gyűrű és fülbevaló – Glamour (2900, ill. 4900 Ft)



Az angyal, a befőtt és a kulcs jelmezek a februári Praktika magazinban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top