Gasztro

Grillezett lazac currys gombával, csokiszív és valentin csókja koktél

A lazacot a halak királynõjének is nevezik, de méltán lehetsz te is királynõ ha királyodat megleped vele, hiszen kiváló afrodiziákum!




Grillezett lazac currys gombával













Hozzávalók:

• 4 szelet lazac
• 2 evőkanál olaj
• a currys gombához:
• 1 fej vöröshagyma
• 2 cm-es gyömbérdarabka
• 1 evőkanál csípős curry
• 2 dkg vaj
• 30 dkg apró gomba
• 2,5 dl kókusztej
• őrölt bors
• só, a díszítéshez kaporszálak





Elkészítés:

A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. Egy serpenyőben a vajban a curryt és a gyömbért 1 percig sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. A gombát is a hagymához adjuk, sóval ízesítjük, és félpuhára pároljuk. Kevergetve apránként beleöntjük a kókusztejet, és készre főzzük. Közben a lazacszeleteket olajjal megkenjük, sóval, borssal meghintjük, és grillen pirosra sütjük. Tányérokra osztjuk, a currys gombával leöntjük, és kaporral díszítve, rögtön tálaljuk
839 kcal (3525 kJ)/adag


Variáció
Bármilyen gombából készíthetjük, lényeg, hogy illatos, ízletes fajta legyen.

 





Csokiszív

Hozzávalók:

12,5 dkg csokoládé
10 dkg vaj
2 evőkanál narancslikőr
3 tojás
8 dkg cukor
5 dkg liszt


Elkészítés:

A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat meg a likőrt, és sima krémmé keverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és a krémhez adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és apránként ezt is a krémhez adjuk. A kész tésztát kivajazott, szív alakú formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben készre sütjük. (Akkor jó, ha a közepe még kissé krémes.) Amikor kész, a formából grillrácsra borítjuk, és kihűtjük. Kakaóval megszórjuk, és csokoládéforgáccsal meghintjük.
2275 kcal (9555 kJ)



Tipp
Vaníliás krémet adhatunk mellé, melyet kevés narancsaromával ízesítettünk.

Fortély
Ha nincs szív alakú sütőformánk, magunk is készíthetünk. Kemény kartonpapírból készült, kb. 6 cm átmérőjű csíkot szív alakban összehajtunk, és az érintkezésnél rögzítjük. Ezt tepsibe tesszük, és ebbe öntjük a masszát. (Természetesen ezt is meg kell kenni vajjal sütés előtt!)



Meglepetésként pedig:

Valentin csókja


Fogd a shakert, rázd össze a koktélt, és hagyd, hogy Valentin megcsókoljon. Emlékezetes csók lesz, garantáljuk. Osszd meg valaki mással is, úgy még jobban fog ízleni! Segítenek: gin, Cherry brandy, tonik, zöldcitrom és társai.





Hozzávalók:

• 4 cl gin
• 2 cl Cherry brandy
• 1 cl Grenadine
• tonik
• 1 lime (zöldcitrom)
• koktélcseresznye


Elkészítése:

Az összetevőket shakerben jéggel összerázzuk.
A pohárba szűrjük 3-4 cikk lime-ot dobunk, és erre szűrjük az összekevert italt, végül feltöltjük tonikkal. Az elkészült koktélt koktélcseresznyével díszítsük


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top