Toszkán csirke
Hozzávalók:
200 g szárított gomba
250 ml forró tyúkhúsleves
1,5 kg csirkehús
50 g vaj
2 ek olívaolaj
1 közepes hagyma, apróra vágva
2 gerezd szétnyomott fokhagyma
150 g felszeletelt gomba
oregano
425 g-os darabolt paradicsomkonzerv
425 g paradicsompüré
Elkészítése:
1. Tegyük a szárított gombát egy tűzálló tálba, öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni 30 percig. Utána csavarjuk ki a gombát, tegyük félre a levét, daraboljuk fel a gombát.
2. Daraboljuk fel a csirkét.
3. Forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben, tegyük bele a húst, és kissé pirítsuk meg. Tegyük hozzá a hagymát, fokhagymát, és pároljuk addig, amíg a hagyma meg nem puhul.
4. Adjuk hozzá a levest és a gomba levét, a gombát, a paradicsomokat, és fedő nélkül, néha megkeverve, kb. 30 percig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul.
Barackfánk
Hozzávalók:
14 dkg vaj,
14 dkg finom liszt,
14 dkg kristálycukor,
14 dkg tört mandula
1 tojás
barackbefőtt
Elkészítés:
A vajat, lisztet, kristálycukrot és mandulát egy tojás sárgájával összegyúrjuk, késfoknyira kinyújtjuk és fánkokat készítünk belőle. Ezután barackbefőttet rakunk a belsejébe. Végül egy tojás fehérjének habját cukorral összekeverve rákenjük és lassú tűznél megsütjük.