Hozzávalók (16 szelet):
40 dkg alma
1/2 citrom leve
4 tojás
3-4 ek. édesítőpor
10 dkg finomliszt
1 ek. olaj
2 dkg étkezési keményítő
ízlés szerint fahéj
csipet só
a tepsihez 1 ek. olaj és 1 ek. zsemlemorzsa
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük (ez gázsütőben közepes lángnak felel meg). Egy kis tepsit olajjal kikenünk, és a zsemlemorzsával meghintjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk és vékony gerezdekre vágjuk. A citromlével meglocsoljuk és félretesszük. A tojássárgákat habosra keverjük az édesítőporral és az őrölt fahéjjal, majd az olajat is belekeverjük. Ezután a keményítőt, a lisztet és a csipet sót lazán beleforgatjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amit ugyancsak beleforgatunk a tojássárgás masszába.
A tésztát belesimítjuk a kikent tepsibe. Az almaszeleteket szép sorjában egymás mellé helyezzük a tetejére. Kb. 15-20 percig sütjük közepes lángon, ezután tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. A süteményt még forrón 16 szeletre vágjuk.