Hozzávalók:
1 dl zsírszegény tej
2 tojás
1 tk. vaníliaaroma
1 tk. citromlé
3 ek. édesítőpor + a szóráshoz
2 nagy, érett banán
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
5 dkg vágott dió
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A formát kikenjük. A vajat habosra keverjük a tejjel, a tojásokkal, a vaníliaaromával, a citromlével és az édesítőporral. A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és egy csipet sóval együtt a tojásos masszába keverjük. Beleszórjuk a diót is, és a masszát a formába simítjuk. A süteményt a sütőben kb. 45 percig sütjük. A formában kissé hűlni hagyjuk, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük. Szeletelve kínáljuk, és megszórjuk édesítőporral.