Hozzávalók:
A tésztához:
8 dkg liszt
4 evőkanál édesítőpor
6 evőkanál hideg vaj
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 teáskanál vaníliaaroma
A krémhez:
2 tojás
5 dkg édesítőpor
1,5 dl citromlé
4 evőkanál olvasztott vaj
1 evőkanál reszelt citromhéj
Elkészítése:
A tésztához a lisztet összekeverjük az édesítőporral és egy csipet sóval, kisebb darabokban hozzáadjuk a vajat, és összemorzsoljuk. Beledolgozzuk a citromhéjat, a vaníliát, és cipóvá formázzuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát egy közepes méretű tepsibe nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson kb. 1 cm magasan. A sütőben kb. 8-10 percig sütjük. Kihűtjük. A krémhez a tojásokat és az édesítőport simára keverjük, hozzáadjuk a citromlevet, a vajat, és a citromhéjat. Az elősütött tésztára öntjük. A sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a massza megköt. Kihűtjük, és négyzetekre vágjuk.