Hozzávalók:
12,5 dkg rizs
6 dl zsírszegény tej
1 tk. reszelt citromhéj
1/2 csomag zselatin
1 dl tejszín
6 ek. édesítőpor
A szószhoz:
2 dl natúr joghurt
1 ek. édesítőpor
1/2 tk. őrölt fahéj
Elkészítése:
Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk. A rizst megmossuk, a tejjel, egy csipet sóval, a citromhéjjal, a barackkal feltesszük főni, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben többször megkeverjük. A zselatint elkeverjük 1 dl vízzel, és 10 percig állni hagyjuk. Felforraljuk, és a rizspéphez keverjük. Hagyjuk kihűlni. A tejszínt 2 ek. édesítőporral kemény habbá verjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. Hideg vízzel kiöblítünk egy kb. 1 liter űrtartalmú kuglófformát. A maradék édesítőport a rizshez keverjük, a tejszínt is beleforgatjuk, és az egészet a formába simítjuk. Letakarjuk, és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor a szószhoz simára keverjük a joghurtot az édesítőporral és a fahéjjal. A kuglófformát meleg vízbe mártjuk, és a kuglófot tálra borítjuk. A joghurtos szósszal tálaljuk.