nlc.hu
Gasztro
Vörösboros körte

Vörösboros körte

Hozzávalók:

• 1 narancs
• 1 kg érett körte
• 5 dl fűszeres vörösbor
• 1/2 mk. őrölt fahéj
• 1 ek. étkezési keményítő
• 3 ek. édesítőpor

Elkészítése:

A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük. A bort a narancs héjával és levével felforraljuk, belekeverjük a fahéjat. A körtéket a borba fektetjük, felforraljuk, és 7-10 perc alatt puhára főzzük. A körtéket tálkákba szedjük, kihűtjük. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, a vörösboros léhez adjuk, egyet forralunk rajta, és édesítőporral édesítjük. A szirupot a körtékre öntjük, és tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top