Gasztro

Pirított csirke zellerpürével, sült almával és meggyfelfújt

Zellerpüré, sült alma, emellé akár csak ráadás is lehetne a csirke. Pedig õ a fõszereplõ a tányéron! És hogy a kavalkádot fokozzunk, desszertnek egy kis meggyfelfújt!



Pirított csirke zellerpürével, sült almával







Kattints a képre!
Hozzávalók 4 személyre:

• 2 db rántani való csirke (1,20 kg)
• 1 kg zeller
• 1,5 dl tej
• 1,5 dl tejszín
• 2 dkg cukor
• 2 dkg vaj
• 40 dkg alma
• só

Elkészítése

Az ismert módon elkészítjük a pirított csirkét. A megtisztított, szeletekre vágott zellert fele tej, fele tejszínbe feltesszük főni, sóval, kevés cukorral ízesítjük. Amikor a zeller puhára megfőtt, áttörjük, és elkeverjük a lágy vajjal. Ha a zellerpüré túlzottan sűrű lenne, kevés tejszínnel hígítjuk.

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és karikára vágjuk, majd kevés vajban megsütjük.
Tálaláskor a tálra felhalmozzuk a zellerpürét, mellé helyezzük a pirított csirkét, amelyek tetejére ízlésesen ráhelyezzük a sült almakarikákat.


Meggyfelfújt






Hozzávalók:

• 5 szikkadt zsömle
• 3 tojás
• 1/4 l tej
• 6 evőkanál cukor
• 1/2 kg meggy (vagy cseresznye)
• 1 cs. vaníliáscukor
• 10 dkg vaj vagy margarin


Elkészítése

A zsemlét kis kockákra vágjuk. A tejet, a tojások sárgáját és 5 evőkanál cukrot összekeverünk, a zsömlére öntjük, és állni hagyjuk. A meggyet (cseresznyét) kimagozzuk. Egy edényt kivajazunk, a zsömlét és a meggyet (cseresznyét) rétegezve belerakjuk, vajjal megszórjuk (darabokra vágjuk a vajat, és soronkét tesszük bele, mindig más helyre, szétszórva). A 3 tojás fehérjéből 1 evőkanál cukorral habot verünk, és ezt a tetejére simítjuk. Folpackkal (tűvel kiszúrkáljuk) letakarjuk a jénai tálat, majd 600 (500) W-on 8 (9) percig sütjük a mikrohullámú sütőben.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top