Gasztro

Kukorica krémleves és hagymás-rozmaringos rakott burgonya

Kezdjük a hetet húsmentesen, két igazán finom, egyszerûen és könnyen elkészíthetõ energiát adó étellel!




Kukorica krémleves





Hozzávalók

• 1/2 fej vöröshagyma
• vaj
• 1-1 sárga- és fehérrépa
• 1 doboz konzervkukorica
• liszt
• vaj
• 1 dl tejszín
• 1 tojássárgája
• só, bors


Elkészítése

1/2 fej finomra vágott vöröshagymát 4 dkg vajban megfonnyasztunk, és megpárolunk benne 1-1 kisebb szál-kockára vágott-sárgarépát és fehérrépát. Ezután hozzáadunk 1 doboz-levétől lecsurgatott-morzsolt kukoricát, 1 liter vízzel felengedjük, és világos, vajas rántással besűrítjük. Sóval, törött borssal ízesítjük. Jól átforraljuk, majd szitán áttörjük. 1 dl tejszínt 1 tojássárgájával elkeverünk, és az áttört levessel lassú tűzön óvatosan átmelegítjük. Egyéni ízlés szerint citromlével pikánsra savanyíthatjuk. Csészében, pirított zsemlekockával tálaljuk.


Hagymás-rozmaringos rakott burgonya






Hozzávalók:


• 1 kg burgonya
• 50 dkg vöröshagyma
• 10 dkg vaj
• 1 csokor friss rozmaring
• 2 dl tej
• őrölt bors
• só


Elkészítése

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Tűzálló tálat kivajazunk, felváltva beletesszük a burgonyát és a hagymát, minden réteget sóval, borssal meghintünk, a rozmaringgal és a reszelt sajttal megszórunk, végül vajdarabkákat morzsolunk rá. A tetejére burgonya kerüljön! Az egészet tejjel leöntjük, és alufóliával lefedjük. Meleg sütőben készre sütjük. A sütés vége előtt 20 perccel az alufóliát levesszük, és a tüzet mérsékeljük.

Jó tudni:
Szárított rozmaring nem való ehhez a recepthez, csak friss!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top