nlc.hu
Gasztro
Borjúborda milánói módra és kávépuding csokoládéöntettel

Borjúborda milánói módra és kávépuding csokoládéöntettel

Tartalmas és finom étel, aminek elkészítése sem okoz nagy gondot, még kezdõknek sem. Valóban érdemes próbálkozni vele!

Borjúborda milánói módra

Hozzávalók

• 600 g borjúkaraj (8 szelet borjúborda)
• 60 g liszt
• 2 db tojás
• 150 g zsemlemorzsa
• 80 g reszelt kemény sajt (legjobb erre a célra a parmezán)
• 1 db citrom
• só
• 1/2 l olaj a sütéshez

Elkészítése

A szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, az inas részeket bevagdossuk. A tojásokat egy mélytányérba felütjük, felverjük. A lisztet és a zsemlemorzsát – amelybe előzőleg a reszelt sajtot belekevertük – külön lapos tányérba tesszük. Az előkészített hússzeleteket a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. A bundázott szeleteket forró olajban megsütjük, az olajból kivéve lecsepegtetjük. Körete a milánói módra készült makaróni vagy spagetti.

Milánói makaróni (spagetti)

Hozzávalók

• 400 g makaróni
• 10 g vaj
• 50 g vöröshagyma
• 150 g gomba
• 100 g sonka
• 200 g paradicsompüré
• 80 g reszelt sajt
• só, őrölt bors

Elkészítése

A megtisztított vöröshagymát finomra, a megmosott gombát és a sonkát metéltre vágjuk. A makarónit forró sós vízben feltesszük főni. Amíg a makaróni fő, az olvasztott vajban a vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a sonkát, összekeverjük és a paradicsompürét rátéve sózzuk, borsozzuk és együtt lepirítjuk. A megfőtt – figyeljünk arra, hogy ne főzzük szét a makarónit – makarónit és a sajt egyik felét rászórva összekeverjük.
Tálaláskor a tál egyik oldalára felhalmozzuk a makarónit, tetejét megszórjuk a maradék sajttal, mellérakjuk a kisütött szeleteket, amelyekre egy-egy szelet hámozott citromszeletet tegyünk.

Kávépuding csokoládéöntettel

Hozzávalók

• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 6 dl tej
• 1/2 dl erős kávé
• 100 g porcukor
• 4 g instant kávé
• Az öntethez
• 2 dl tejszín
• 20 g kakaópor
• 10 g liszt

Elkészítése

A pudingport a tasakon jelzett módon elkészítjük, majd hozzáadjuk a kávéfőzetet, a nescafét, és összedolgozzuk. A poharakat vagy kisebb üvegtálakat hideg vízzel kiöblítjük, egyenletesen elosztjuk benne a pudingot, és kihűlés után jégszekrényben dermesztjük. Közben elkészítjük a csokoládé öntetet. 1,5 dl tejet és 1 dl tejszínt felforralunk, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet, és állandó keverés mellett besűrítjük. Ha nagyon sűrűre sikerült, hűtsük le (szobahőmérsékletre) és tejszínnel hígítsuk fel. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük, a poharakban lévő megdermedt pudingra halmozzuk és meglocsoljuk a csokoládéöntettel. Díszíthetjük reszelt csokoládéval, ostyaszelettel vagy holipnivel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top